BoligPortal blev etableret i 1999 for at gøre det nemmere for lejere og udlejere at komme i kontakt med hinanden. Vi er et team bestående af over 50 medarbejdere, der hver dag arbejder på at matche boligsøgende og udlejere i trygge rammer. Her på siden deler vi vores viden om svindel på boligmarkedet og råd til, hvordan du undgår det. Vores forhåbning er, at jo større viden du og andre boligsøgende har, jo sværere bliver det at være svindler på det danske lejeboligmarked.

 

Tryg boligsøgning på BoligPortal

Der sker flere og flere tilfælde af boligsvindel, og det er vi bevidste om hos BoligPortal. Ved at sætte fokus på det håber vi, at vi kan hjælpe dig og andre boligsøgende med at føle sig trygge i forbindelse med boligsøgningen.

 

”Det er ingen hemmelighed, at der findes svindlere på boligmarkedet, og på BoligPortal sætter vi alle kræfter ind på at forhindre og forebygge boligsvindel. Vi lægger mange mandetimer i at gennemse alle annoncer, og vi validerer alle boligannoncer, inden de offentliggøres på BoligPortal for at skabe trygge forhold for boligsøgende. Vi finder det vigtigt at formidle gode råd til boligsøgende om sikker boligsøgning”.

Adm. Direktør for BoligPortal, Henrik Løvig

 

 

Vi har også en række sikkerhedsprocedurer der skal sikre, at boligsøgende kan søge bolig under trygge forhold på BoligPortal. Hver eneste udlejningsannonce der bliver lagt på BoligPortal, godkendes af en medarbejder. Det betyder, at hver eneste af de mange annoncer der hver dag bliver indrykket, har “bestået” vores sikkerhedstjek. Vi kigger på mange forskellige aspekter, når vi tjekker en annonce, og vi taler med størstedelen af alle nye udlejere for at være sikre på, at lejemålet og identiteten på udlejeren er ægte.

 

Facts

  • Omkring studiestart i sommeren 2015 afviste BoligPortal 51 mistænkelige annoncer i juli, 51 i august og 47 i september. Omkring studiestart i begyndelsen af 2016 afviste vi 23 annoncer i januar og 33 i februar.
  • Det er især annoncører der angiver falske/mistænkelige oplysninger om boligen, forkerte kontaktoplysninger eller som ikke har ret til at udleje boligen, der bliver afvist.
  • Når vi finder en mistænkelig annonce, blacklister vi personen, så vedkommende ikke længere kan oprette udlejeannoncer på BoligPortal.